neděle 29. června 2014

Prázdniny !

Zdravím všechny !
Jak se máte ? Já myslím, že většina z vás dobře, jelikož nám skončil školní rok a začaly dvou-měsíční prázdniny. Kdo by se netěšil ??? Teď už jen hodit nohy na stůl a relaxovat. No ale s prázdninami taky začínají brigády, někdo chodí do práce pořád a to počasí zatím vypadá taky nic moc :-( Snad bude hezky, alespoň kolem těch 30 stupňů ! :-) Jedete někam na dovolenou ? K moři či do přírody ? Těšíte se ?

 celozrnná bábovka s rozinkami, tvaroh, ovoce a pomerančová šťáva
 tvarohová ovesná kaše s banánem, lesními jahůdkami a domácí arašídovým máslem

Já jedu za týden do Chorvatska, na místo, kde jezdíme docela často. Do Živogošcé. Je to takové malé městečko, nedaleko Makarské. Moc to tam nežije, ale to mě vůbec nevadí. Já raději klid a jsem hlavně ráda, že je tam voda, a dá se vůbec lehnout na pláž. Letos si plánuji vzít zrcadlovku a nafotit nějaké fotky i z přírody a tak. Jen mám strach, že mi ji někdo ukradne ! To by byla moje smrt. :D Jedeme autobusem, takže se na cestu moc netěším. Zase to kodrcání, navíc mě bývá v autobuse celkem zle, ale myslím si, že to vydržím :-) Koupila jsem si nějaké zázvorové tabletky, tak uvidíme. A co vy? Jezdíte autobusem a nebo raději letadlem či autem ? My jedeme bez jídla, takže si musíme vařit. Mě to vůbec nevadí, ale horší je to s tím jídlem, abychom se vůbec sbalili. Je toho moc. Spíše já mám toho moc. Tofu, sýry, vločky, arašídové máslo, oříšky a tak dále ! To bude :D !!! Jinak máme nakoupené už všechno. Snad to všechno dobře dopadne, odjedeme, a tak dále. Ještě vám tu před odjezdem nechám nějaký článeček :D Už teď jsem nervozní !!!

oblíbená pohanková s malinami, jahůdkami a PB
domácí celozrnný chléb s chia marmeládou, jahody, řecký jogurt, ovoce

Poslední dobou se začínám lepšit a lepšit. S postavou jsem docela spokojená, i když je pořád HODNĚ na čem pracovat. Pořád se snažím jíst prostě hezky, ale nic si nevyčítám. Mám chuť, tak si to dám. Nejím sice žádné hnusy jako bílé pečivo a různé tučné věci, brambůrky, křupky, a když už, tak ve zdravější verzi. Cvičím skoro každý den a teď jsem konečně začala běhat. Tento týden jsem byla už třikrát. Jedu podle plánu z jednoho běžeckého webu. Tento týden to bylo 3x 7 minut chůze + minuta běhu. Každý týden se to stupňuje :-) Je to plán asi na 9 týdnů, takže mi to vyjde do konce prázdnin. Dnes jsem byla i s bráchou a šlo to úplně jinak s někým, než když jdete sám. Pořád je to ale pro mě dost mazec, takže obdivuji vás všechny, kteří vydržíte běhat třeba 10 minut bez přestávky. Nemožné !! :-D

 celozrnné lívanečky, pomazánka lotus, banán
nový přírůstek do sbírky oblíbenců :-) :-) ňam !

Konečně nám začíná letní sezona, s kterou přibývá ovoce a zelenina. Od babičky jsem už dostala několik kedlubnů, salát, kopr a zítra dostanu takovou malou cuketku :-D O jahodách nemluvím, jak lesních tak normálních, to samé černý, červený rybíz, maliny a za chvíli budou i borůvky ! Jak já se těším ! Chodíte sbírat lesní plody ? Máte vlastní zahrádku plnou dobrůtek ?? :-)

 angrešt, dole jahody, maliny + plno ostružin pod nimi, červený rybíz a pod nimi černý rybíz :-D :-)

Jak jste na tom vůbec vy? Cvičíte? Máte nějaké plány na prázdniny ?? A na co se nejvíce těšíte ? :)
Budu ráda když mi sem napíšete ! :-) Mám vás moc ráda, nezlobte se za tu velkou neaktivitu...Jsem krysák, já vím !! :D :-(
Užijte si zbytek víkendu a taky další týden, zkusím zase něco napsat a přidat i nějaké fotečky, plánuji zajít na lesní jahůdky, tak uvidíme :-)
Mějte se <3

14 komentářů:

  1. Ahoj Baru :),
    fotky jsou parádní, btw ta marmeláda je domácí? Jahod a třešní už mám dost. Teď už máme krásné malé cuketky. Už se těším na grilování. Užij si dovolenou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, marmeláda je domácí, z jahod :-) Já už toho mám taky dost, musí se to střídat :-D Jéééé, vy se máte, u nás je teď teprve první, ostatní rostou :D Děkuju moc !!!

      Vymazat
  2. My jedeme až ke konci srpna do Chorvatska - Gradac, ten je právě kousek od Živogošcé. :) Akorát už jezdíme pěknou řádku let na jedno a to samé místo, takže už to není žádné vzrůšo. Pokaždé jezdíme auty a jídlo si vaříme sami, večer většinou chodíme na večeře. :)
    Sálá z tebe taková pohoda, je znát, že jsi spokojená! :P Moc ti to přeju :)
    Užívej si zasloužených prázdnin! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tam to musí být krásné ! :) My do Živogošcé jezdíme taky už pěkně dlouho, tak mě to moc nebaví, ale to moře... :-)
      Jé děkuju !!! Užij si taky prázdniny pořádně <3

      Vymazat
  3. Jéé, u Vás už je angrešt a rybíz? U nás ještě ne, ale tak snad do týdne se taky dočkáme...Jinak opět to máš krásné a užij si dovolenou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je, ale ten angrešt je některý ještě dost kyselý :-) Určitě se dočkáte, ono to všude zraje jinak jak vidím :-D :-) Děkuji moc :-)

      Vymazat
  4. Teda ty krásně jíš :O Já prostě nemám slov, vypadá to totiž naprosto dokonale! Lotusovou pomazánku si plánuju koupit, ale bude to jako jedna z odměn za zhubnutá kila :D Ale už se k ní blížím :) A strašně se na ni těším <3 Ty jo, už angrešt, rybíz a maliny? To já si musím počkat až na srpen, u nás to roste hrozně pomalu :D Řecký jogurt jsem si chtěla včera koupit, jenže mě odradilo to množství tuku (10%) :/ Chia semínka mám doma, jak jsi udělala tu marmeládu? Užij si to na dovolené, taky bych jela k moři než do Beskyd :D Ty v Beskydách bydlíš, že jo? Není to náhodou u Rožnova pod Radhoštěm? Právě na to místo jedeme :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, Luci děkuju moc !!! U nás už jsou i maliny, všechno. Tady je to nějak popředu, ale neboj, taky se dočkáte ! :D Tomu věř :D Řecký jogurt kupuji raz za čas, ale příjde mi chutnější a především hustější než ten obyč bílý :-) Já ty tuky, cukry neřěším, takže jím všecko :-D Jinak chia marmeládu jsem dělala podle blogu Lucinky - zápisky a recepty jedné vegetariánky - mám ho na blogu tak se koukni :)
      Děkuju moc, ano bydlím kousek od Rožnova - ve Valašském Meziříčí :) Se stav !!!! :D

      Vymazat
  5. Já se zlobím za neaktivitu teda! :D Každý den koukám, jestli jsi napsala článek, hrozně ráda je čtu a koukám na ty tvoje vymazlený kašičky, takže mám radost, že ses ozvala :). A ještě tak pozitivně, to chválím :) Máš být proč spokojená, vypadáš perfektně a do běhání držím palce. Já běh ráda nemám :D, ale 30 minut v kuse dokážu běžet, snad :D.
    Do ciziny se nechystám tyto prázdniny, budu jen tady v Česku, ale nevadí. Když jezdíme ale k moři a tam na nějaké výlety, mám hrozně ráda polopenzi, ty velké snídaně s musli, pečivem, kávičkou, ovocem, mňam, a to samé večeře, grilované ryby, hodně zeleniny. Podle mě to k dovolené patří, takže vařit bych si nechtěla :D, ale jinak to nejde, chápu.
    To ovoce ti závidím, my pěstujeme spíš zeleninu (už se na ní těším) a bylinky, z ovoce jen pár jahod a borůvky, chodím je furt zobat :D. Jsou prázdniny a zatím jsem doma, takže cvičím každý den apsoň těch 40 minutek, stačí to, jsem s tím konečně spokojená a zase mě to baví, tak jsem moc ráda,
    Užívej si, už teď se těším na další článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé :D Nezlob se :-( Nějak jsem to teď nedávala :( :D To jsem ráda, že mě ráda sleduješ. Je totiž tvůj blog zbožnuji ! Děkuju moc !!! Vždyť ty vypadáš mnohem líp než já :D !
      I v Česku se dá zažít hodně dobrodružství a skvělá dovolená :-) Hlavně podle toho s kým si ty prázdniny užiješ :)
      To my taky spíš zeleninu, ale babiččina sestra má s ní zahrádku a má tam hodně ovoce, takže mi vždycky nabídne ať jsi beru, kolik chci :D Obdivuji tě za to cvičení každý den 40 minut ! Já to mám tak jeden den cvičím druhý běhám, pak volno, pak cvičím, pak běhám a tak to střídám :)
      Děkuju moc !!!

      Vymazat
  6. Zase Ty tvoje krásné fotky jídel! :D Vždy se nad nimi mohu uslintat!
    Jinak na prázdniny jsem se těšila jako na smilování, ovšem štve mě to počasí, doufám, že se to zlepší. Zrovna dnes míříme na Pálavu na kola, tak už se nemůžu dočkat :)) A na konci prázdnin také do Chorvatska - na ostrov Murter. A přesně souhlasím s tím, že klidnější dovolená vůbec není od věci, vždy si na takovém zájezdu parádně odpočinu :)
    Ovoce zkrátka patří k létu, my máme teď od babičky asi 50 kilo třešní a vůbec nevím, co s nimi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju !!!
      Mi mluv, já taky ! :D Porádně si to na Pálavě užij, tam je to nádhera :) O ostrově Murter slyším poprvé, ale určitě je to tam krásné :)
      Wow, tak to my právě třešně nemáme :( Pošli pár kil :D A já zase pošlu něco jiného :DDD

      Vymazat
  7. Ta tvarohová ovesná kaše s banánem a lesními jahůdkami vypadá luxusně! Ooch ♥
    Pořádně si to užij v Chorvatsku :) Mě cesta autobusem nevadí, ani autem, ani letadlem :D Ale když už ta cesta je dlouhá, tak mě to nebaví. Například když jsem minulý rok jela 24 hodin do Anglie autobusem. Moc se těším na fotky :)
    Držím moc palce, ať ti to běhání, co nejdéle vydrží! :) Já si jdu také občas zaběhat, ale chci běhat každý den nebo alespoň 4-5x do týdne. Je pravda, že když běháš s někým, tak je to úplně jiný, než sama. Když běhám sama, tak mám menší výdrž, ale když s někým (a ještě k tomu, kdo vydrží běhat dlouho), tak běžíšš a běžíš, sotva popadneš dech, ale pořád běžíš, protože brzdit toho, kdo běží s tebou :D
    Miluji léto hlavně proto, protože je plno čerstvé zeleniny, ovoce a bylinek! :) Na zahradě mám spíše bylinky a ovoce ani zeleniny moc ne, ale babičky mě zásobují, takže jsem v pohodě :)

    OdpovědětVymazat