úterý 29. července 2014

Brigáda a jak jsem na tom.

Zdravím všechny a přeji všem krásný slunečný den ! (tedy aspoň tady u nás)
Vím, že to teď s těmi mými články není nic moc, a musím se přiznat, že ani moc nefotím. Poslední dobou jsem se nestravovala nic moc, ale od minulého týdne na mě zase přišla ta "zdravá" mánie !
Už druhým týdnem jsem na brigádě, minulý týden ranní, tento týden odpolední a příští týden zase ranní. Musím říct, že to docela utíká a já jsem spokojená, zvlášť když dělám s fajnovými lidmi, protože pak to utíká. :-) Včera na odpolední nám pěkně sprchlo a jak jsem odcházela, všimla jsem si, že vzadu v areálu, je pět malých koťátek i s paní maminkou ! Už jsem jim dala i jména, přestože nevím jestli je to kočka či kocour. Mamka je Roise, černé kotě Jackie, černo-zrzavé kotě je Dárek, dvě zrzavé jsou Vivien a Angie a mourovaté je Můryn :D Jsou hrozně roztomilé, ale mají strach. Dnes si je zkusím vyfotit a nesu jim nějaké kapsičky pro koťata a tak dále.
Minulý týden jsem konečně navštívila naši vegetariánskou jídelnu. Dala jsem si robi závitky s rýži a bylo to úžasné ! Den na to jsem měla plněné papriky a celozrnný knedlík, který byl skvělý a papriky jak by smet! Dnes jsem si ráno zašla na celozrnné bochánky s ovesnými otrubami, abych si měla co vzít na sváču do práce. Ještě jsem přibrala dvě ovesné sušenky, které si nechám na později. 

http://www.vitalita.unas.cz/images/03.gif 

To je jejich logo :-) Nechám vám zde i odkaz, kdyby jste se chtěli třeba podívat a nebo když náhodou pojedete okolo i stavit. 

Zítra se tam chystám na pizzu Vitalitu :D Tak uvidíme jaká bude !

již zmiňované robi závitky :-)

Poslední dobou si říkám, že proč se honit pořád za krásnou postavou ? Kašlu na omezování, prostě budu jíst tak, aby to bylo dobré pro moje tělo, nebudu pořád koukat na váhu a nebudu cvičit jen pro to, abych čekala na výsledek, ale budu to dělat pro sebe :-) Pro dobrý pocit :-) Není lepší být spokojený, být rád, že je člověk zdravý ? Na co se pořád honit a mučit, aby každá kalorie šla z těla ven ? 
Mám ráda ten pocit, když se zpotím, když cvičím a vím, že něco dělám pro svoje tělo, hned se cítím líp, ale proč to přehánět ? :) 
Poslední dobou chodím často běhat, jak už víte. Někdy se mi nechce, někdy zase jo. Nejlepší je když víte, že se zlepšujete. Hned se cítíte skvěle :-)

kuku !

Běh je super věc. Dřív jsem si myslela, že je to blbost, ale teď vím, že je to super odreagování, když se cítím blbě. Není nic lepšího :-)

Nechám vám tady pár fotek a jídelníček z posledních dvou dní.

NEDĚLE 27.7
Snídaně: ovesné placičky s burákovým máslem, banán, mandlemi, meduňkový čaj, voda s citronem
Oběd: vegetariánská pizza z cereálního těsta ( 3 kousky)
Svačina: kešu oříšky
Večeře: vegetariánská pizza z cereálního těsta ( zbytek ) + domácí okurek a 3 domácí rajčátka
WORKOUT – 35 HIIT BURN 500 CALORIES

PONDĚLÍ 28.8
Snídaně: bio jogurt borůvkový, jáhelné pukance, jablko, mandle
Oběd: květáková polévka (malá miska), fazolový hrnec (fazole, kukuřice, hrášek, paprika, rajčatový protlak, česnek, cibule)
Svačina: chleba rivercote s žervé nátierkou, rajčatový sýr, domácí okurek, rajčata, slunečnicové semínka
Večeře: kukuřice, půl camembertu, rajče, červená řepa
WORKOUT: ranní běh 38 minut (indiánský běh)

Není to nic moc zajímavého, ale jen tak pro představu, kdyby se někdo zajímal :-)

 borůvkový pohár s riccotou a skořicí
 celozrnné žitné vrtulky s rajčtovou omáčkou
 mražený banánový krém a skvělé borůvky z Lysé Hory ! (mňam)
 celozrnný chleéb s arašídovým máslem, banán a nektarinkou
 moje úroda - rajčátka (ty dvě už jsou snězené a zrají další :D, vedle chilli papričky)
 zprava petrželka, pažitka, rozmarýn, ještě chybí líbeček a máta :-)
 ovesné placičky, banán, arašídové máslo, mandle, voda s citronem a meduňkový čaj
 dnešní extra ostružinovo-borůvková ovesná kaše 

Moc vám děkuji za to, že pořád čtete můj blog ! Jsem vám moc vděčná a čtu ráda všechny vaše články :-) !
Co děláte vy o prázdninách ? Máte ve městě taky nějakou vegetariánskou  jídelnou ? A navštěvujete ji ?
Přeji všem hezký zbytek dne, ať už ho prožijete jakkoliv :-) !

6 komentářů:

  1. Ahoj Baru, :)
    článek se ti povedl. Líbí se mi tvé rozhodnutí ohledně jídla .. na co se omezovat? :) Borůvkový pohár a ovesná kašička jsou parádní. Asi už vím co si dneska uklohním. :D Užívej si prázdniny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terez :-) Děkuju moc ! Taky si užívej co to jde :-) !

      Vymazat
  2. Máš to všechno moc hezky nafocené :) miluju koťátka ♥♥ :)) a vegetariánskou restauraci u nás ve městě máme, občas tam taky zajdu, i přesto, že vegetariánka (zatím) nejsem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Nikki, jsi hodná. Já je taky moc miluju, včera jsem za nima byla a donesla jím nějaké jídlo, za 10 minut to měli zbaštené. Můryn ten to snědl snad všecko sám ! :D A máte jídelnu nebo je to restaurace, kde máte na výběr z velkého množství jídel ? U nás je totiž každý den jen meníčko - 2 jídla a polévka :-)

      Vymazat
  3. Wow ty jsi zahradnice :) Běh je super, u nás ale poslední dobou hodně prší, takže jsem tento týden byla jenom jednou :/ Běháš před snídaní nebo po snídani? Já si nedokážu běh ráno představit, jedině večer :D Žádnou zdravou nebo vegetariánskou restauraci u nás nemáme, pokud vím. Jen tři zdravé výživy ve městě :D Úplně jsi mi udělala chuť na arašídové máslo, i když nejsem nějaká jeho velká fanynka. Pořád si zvykám na tu specifickou chuť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prvním rokem, ale zatím se daří takže díky ! :D No to u nás taky já byla zatím dvakrát a snažím se tak 4x do týdne :-) Já před snídaní, občas si dám banán a nebo něco lehkého abych to vydržela, ale běhání ráno mi dvakrát moc nejde, lepší je večer jak říkáš :-) Tři zdravé výživy ? Tak to je super ! :-D My máme dvě + tuhle jídelnu :-) Já jsem si na chuť toho másla taky zvykala, ale zvykneš si a pak se do něho zamiluješ :-D

      Vymazat