čtvrtek 3. července 2014

Vegoš má sbaleno !

Dobrý podvečer !
Jo, jak už název napovídá, zítra všechno vypukne. Chorvatsko, po roce se opět shledáme! Tentokrát to sice nebude krásná Podgora s úžasnou kolonádou jako minulý rok, ale rodinné a malé (letovisko?) Živogošce. Byla jsem zde už 4x a jezdíme jsem skoro každý rok, takže se zas tak moc netěším, ale co. Můžu být ráda, že vůbec někam jedu :-) ! Někdo nejede třeba nikam, takže ticho a těšit se !
Cesta bude ze všeho nejhorší, jelikož jedeme autobusem. Každý rok si říkáme, že to přežijeme a příští rok poletíme, ale zatím nic. Nejhorší je to spaní (jestli se to tak vůbec dá nazvat), protože jste tam nasáčkování jako housenky a je těžké najít si nějakou příjemnou polohu a v té usnout. Navíc mě bývá špatně od žaludku, takže tabletky se zázvorem a sáček po ruce (to snad ne) to jistí ! Tentokrát si sebou beru i zrcadlovku (bráchovu), takže zkusím nafotit nějaké ty fotky.
Ubytovaní jsme v takovém malém kempu v chatkách. Chatky jsou celkem fajn. Každý má svoji ložničku, skříni, ale kuchyňka je společná. Nás je celkem 7, ale budeme vařit společně - teda jich 6, já budu se svým tofu zřejmě někde bokem a pak si ho připravím :DD Se mnou to bude celkově asi těžší, když jsem vegoš, ale všichni to ví a vůbec jim to nevadí, takže to půjde jak po másle.
Nejvíce se těším na to moře, jak se budu potápět a lovit, potom na jejich zeleninu a ovoce, protože to vždy obrovské skvosty !!! Ty jejich nektarinky a broskve - 5x větší než tady v obchodech, takže letos se rozmáchnu. Žaludku připrav se ! :D
Snad to bude fajn dovolená, nikomu se nic nestane, přežijeme cestu a užijeme si to. Letos bych se klidně vydala na nějaký historický výlet a nebo třeba do hor, ale myslím, že nebude nikdo chtít. Chtěla bych tam chodit běhat, kamarádka tam jede zhubnout nějaké kila, tak třeba bude běhat se mnou. No ale kdo ví, jak to nakonec dopadne :D !
Dnes jsem si pro vás připravila pár fotek z mého balení a chystání, tak snad vám aspoň trochu navodím tu balící atmosféru :D

 teď si říkáte na co tolik plavek ??? jsem prostě blázen, nakonec budu stejně chodit jen v jediných :D hodně ale používám potom vršky místo podprsenky, protože se v nich dobře chodí :D

 náš retro kufřík, karimatky a moje kočičkovská taška z fler :D

 na lovení ježků a mušliček :D

 sebou beru taky nové kraťasy z lidlu - jsou hrozně příjemné a fajn :-)

 nějaké ty bílkoviny - tofu, salám a párečky :-) - pochybuji, že tam koupím něco sojového - ale nechme se překvapit !


domácí vajíčka od babičky :-) zásoby ! :D (není to jen pro mě, 15 vajíček za týden určitě nesním :D)

 lučina biaktiv na mazání :) a taky mozzarella :-)

 něco na pití a na chuť do autobusu :-)

 pukance a ovesné vločky na ráno :-)

 dobrůtky - netřeba komentovat :)

 omáčka na těstoviny a ratatouille, které miluju !

 těstoviny, mimoto máme i nějakou rýži, špagety, brambory koupíme tam :) (na luštěniny jsme tentokrát nějak zapomněli :-( )

sýry, sýry, sýry !!!

Tak to je pro dnešek vše, doufám, že si prázdnin užíváte naplno a relaxujete. Já už začínám mít žaludeční nervózu před tou cestou :D Mějte se hezky, další článek přidám, až přijedu :)
Hezký zbytek dne <3


10 komentářů:

  1. štastnou cestu!:)
    ty se netěšíš? blázínku, co já bych dala za Chorvatsko:( musím být hezky doma a makat na brigádě a posilce :D
    užij si to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, ale těším Papričko :-) Jejda, chudáku, taky mě to čeká až přijedu :( 3 týdny :D :-(

      Vymazat
  2. Tak tie plavky ma teda pobavili! :D Ja ešte listujem že ty ideš na dovolenku ako Geissenová :D A potom že toľko plaviek a "nakoniec budem nosiť jedny" :)
    Z tvojho článku srší humor, optimizmus a odľahčenosť a to celkom blogovému svetu chýba, pretože sa dosť často stretávam s depresívnymi článkami a podobne. Keď som si aj pozrela tvoje staršie články dosť ma udivuje ako sa zdravo stravuješ :O Wau. A máš veľmi pekne vypracované brucho. Pevne dúfam, že sa takýto úspech podarí aj mne :) Ak sa smiem spýtať ako dlho cvičíš? :)

    No tak možno na budúci rok už pôjdete letecky, dôležité je byť tam cesta prejde nejako :) Ja si tiež pamätám na cestu do Chorvátska busom doteraz :D Bola som aj mladšia, tým pádom aj nižšie takže som sa ľahko rozložila na dvojsedačku a spala som, ale aj tak je to nepohodlné. Nabudúce by som si doniesla niečo mäkké pod seba. Vydrž to :)

    www.tangleds.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že Geissenová :DDDDD No to snad ne :D Já jich mám hodně, ale některé si střídám i s mamkou, takže tak :-) Děkuju moc ! No stravuju se zdravě, ale někdy taky sežeru to, co uvidím :-) Břicho mám právě hrozné :-( Na tom chci co nejvíce máknout, ale děkuju moc. Jak dlouho cvičím ? :) No už delší dobu dá se říct od října minulého roku tak nějak pravidelně. Každý týden aspoň 3x. Když jsem třeba byla nemocná, nebo někde jela tak jsem necvičila vůbec, ale pak jsem zase začala. Já hodně HIIT cvičení a začínala jsem s Jillian :-)
      Kdysi jsem taky spala na dvojsedačce, taky si to pamatuju, jak jsem měla nohy nahoře na okně :DDD Děkuju moc ještě jednou :-)

      Vymazat
    2. Teď jsem koukala na tvůj blog a je moc hezký !!! Jsi krásná :-)

      Vymazat
  3. Šťastnou cestu a krásně si to tam užij! :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych taky ráda k moři :) Nikdy v životě jsem tam nebyla, protože taťka nesnáší velké vedro, takže by to bylo utrpení s ním :D (on totiž za vedro považuje cokoli nad 20°C...) Ale jedu do Beskyd hned den po tobě, takže vystřídáme hlídky! :D Ááá to ovoce závidím, my máme opravdu úplně miniaturní broskve :D Máš hezké zásoby, ale předpokládám, že u mě to bude probíhat podobně, jenom s tím rozdílem, že nejsem vegetarián :D Závidím plavky, mám jenom jedny a ještě k tomu je spodek pěkně vytahaný, takže smůla, no :D Ty kočky jsou boží! Miluju věci s takovými kočkami :) Taky chci na dovči chodit běhat, ale myslím, že po náročném a uchozeném dni budu ráda, že padnu do peřin, jak to bývá každý rok :D
    Tak si to tam užij ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Barčí, měj se moc krásně, odpočiň si a neutop se :)

    OdpovědětVymazat