čtvrtek 17. července 2014

Zpátky z Chorvatska, výlet na Lysou a běh

Zdravím všechny blogerky, blogery a čtenáře :-)
Jak se všichni máte? A jak si užíváte prázdnin? Užíváte si naplno ?
Já jsem se v neděli vrátila z Chorvatska a musím říct, že jsem si to užila. V pátek jsme vyjeli nakonec až v 7 hodin večer, protože už ze začátku jsme měli problémy s autobusem. Začala jsem mít docela strach a čekala, co bude. Nakonec řidiči přijeli, autobus vypadal k světu a dozvěděli jsme se, že jim upadl výfuk. Mamka, ta už byla na nervy, jelikož má z cesty velký strach. Přes noc jsem vůbec nespala, ale dalo se to. Ráno už jsem byla ráda, že jsem v kempu. Ubytovali jsme se do takových dřevěných chatek, které vypadaly hezky. Uvnitř to sice nebylo nic moc, ale já zas na takový luxus nejsem, takže mi to bylo jedno. Člověk v chatce stejně vůbec není jelikož je u moře. Od soboty do středy jsme měli hezké počasí, ale ve čtvrtek v noci a přes den hrozně pršelo. Přišla obrovská bouřka a vydatný déšť, který v noci lidem v okolí vyplavil stany. Přes den se to zase vyjasnilo a bylo na koupání. Jeden den pršelo i přes den a tak jsme se koupali v dešti v obrovských vlnách, jako jediní na pláži. Bylo to to nejlepší z celého týdne ! Ve středu jsme jeli na odpolední výlet lodí na Makarskou. Mě bylo celou cestu cosi šoufl, ale nazpátek to už bylo fajn a byla jsme čilá jak ryba :-D Na Makarské jsem byla spokojená, je to krásné městečko. Vydali jsme se na trhy a že tam bylo věcí. Bohužel většina z nich hodně předražených, tak jsem si dovezla takové organické mýdlo z levandule a mandlového oleje a takový malý polštářek s levandulí. Jo a letní šaty za 30 kuna ! Byl tam hrabák - VŠE ZA 30 :-D No neber to ! Celkově byla docela super a stravovala jsem se jako doma. Přijela jsem o 2 kila lehčí, jelikož se tam moc nejedlo, byli jsme často u vody a nebyl ani hlad. Musím říct, že jsem v ten týden měla kukuřici tak 5x :D Doufám, že příští rok se podívám někde jinde, protože Chorvatsko už mě moc nebaví :-) A co vy ?? Jeli jste nebo jedete někam ? :-) Fotky z Chorvatska jsou tady:



Tak tohle bylo Chorvatsko. Po příjezdu jsem byla totálně mrtvá, tak jsem celý den trávila v posteli. Vybalila jsem si, zašla na internet a jela k babičce. V úterý jsme měli jet do zoo, ale nakonec to padlo. Ve středu jsem se s taťkou vydala na Lysou Horu. Ještě nikdy jsem tam nebyla (ostudo) a tak jsem byla zvědavá, jaké to tam je. Taťka vybral dobrou trasu, ale musím říct, že to převýšení bylo mazec. Konečná cesta byla celkem náročná, ale zvládla jsem to dobře. Nikdy jsem tak vysoko nebyla. 1323 m.n.m bylo pro mě neskutečné. Já totiž do hor ani na tůry moc nechodím, jelikož mě to ani netáhne, ale tohle bylo naprosto skvělé. Vyšli jsme z Ostravice po modré a potom nahoru po značce a pak jsme se napojovali. Nakonec jsme sešli až k přehradě Šance a zpátky na nádraží, kde jsme si dali něco v hospůdce :D Vstávali jsme ráno v 5 a dojeli domů kolem půl 7. Super celodenní výlet :-) Ráno nožky trochu bolely musím říct. Stoupání 1085 metrů a klesání 1067 metrů. Černě je vyznačená trasa, kterou jsme si prošli. Máte rádi tůry ? :-)


kuku :-D

Poslední dobou jsem moc necvičila, ale za to chodím běhat. I když jsem jenom úplný začátečník, jedu podle tohoto plánu, který je super - běžecký plán pro úplné začátečníky - 9. týdnů. Zatím jsem v týdnu číslo 3 a jde to dobře. Dnes jsem podle plánu střídala 3 minutový běh a pěti minutovou chůzi asi okolo 40 minut. Můj rekord běhání v kuse je 3 minuty a 36 sekund, což je směšné, ale pro mě je to pokrok vedle pokroku :-) Nejlepší je běhání večer, ráno je to celkem makačka, ale pěkně vás to nabudí ! Chodíte taky běhat a jak pokračujete ve cvičení ? :-)

Tohle bude pro dnešek asi vše, myslím, že už teď je toho na vás asi dost a nemusí vás to bavit :-D Mějte se krásně, užívejte prázdnin a vy, co makáte, tak nesmutněte !!! Určitě se volna dočkáte :-) Já za pár dnů taky nastupuji na brigádu, takže to bude mazec. Užívejte co to jde. Zatím čago belo :)

7 komentářů:

  1. Vítej zpátky! :) Doufám, že sis dovolenou parádně užila :) to mě ta naše teprve čeká a už se začínám i docela těšit :) ... Nakonec se mi plány na prázdniny docela plní, ale je to jedině dobře, protože až do teď jsem mockrát z domu nevylezla (když nepočítám večerní procházky s mamkou) ...
    Užívej prázdnin!! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Lucinko :-) Doufám, že se moc těšíš a že si to tam parádně užiješ ! Je super mám prázdniny naplánované a nesedět doma :-)

      Vymazat
  2. Krásné fotky :)
    Jsi úžasně opálená :) a vrátit se s dovolené ještě o 2 kg lehčí je asi sen každé ženy! :D i když ty jsi podle mě hubeňoura až až :D :)
    Já jsem kvůli horkům a hlavně dusnu celkem odrovnaná, špatně je snáším.. migrény, otékaní a bolest nohou atd, takže cvičení vážně teď moc nedávám :/ A běhat jsem tenhle rok byla zatím jen jednou a to jsem si kvůli tomu koupila botky :D No asi to budu muset někdy napravit :)

    Taky si užívej prázdnin! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc ! No zas takový hubeňour nejsem, to se ti zdá asi v tom oblečení :-D Ale díky :-)
      Chudáku :-( To je hodně blbé, doufám, že to bude lepší a lepší, ty horka jsou někdy fakt hrozné a i mě to nedělá dobře. Třeba až bude chladněji tak budeš mít náladu i na běhání !

      Vymazat
  3. Tak to sis asi užívala v Chorvatsku :) Já jsem byla v těch Beskydech, můžeš kouknout u mě na blogu :D Já jsem také na dovči zhubla, ale na rozdíl od tebe jen půl kila, které se stejně nakonec vrátilo :D
    Běh je super :) Tento týden jsem byla už třikrát za sebou, dneska jsem chtěla jít zase, ale včera a dneska jsem měla nějak málo energie, tak to radši nebudu pokoušet :D Radši mám běhání večer, ideálně mezi sedmou a osmou, kdy už není takový pařák a trochu fouká větřík :) Můžu se zeptat - kolikrát týdně běháš?
    Túry mám ráda, ale jen přiměřeně, nějakých třicet kiláků za den bych ujít asi nemohla :D
    Závidím ti to opálení :) Sice jsem taky docela opálená, ale ne tak moc, prostě podmínky v ČR jsou úplně jiné než v Chorvatsku :D
    Hrozně se mi líbí ta fotka s kytkou, strašně ti to na ní sekne! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vítej zpátky a je super, že sis dovču užila:) zní to jako taková klasická dovolená v Chorvatsku, které mám sice ráda, ale poslední dobou prahnu také po změně a třeba i po něčem trochu akčnějším a bláznivějším, než se jen válet na pláži :D
    Jinak na Lysé je to krásné a miluji tyhle túry, strašně ráda totiž chodím a člověk si u toho parádně pročistí hlavu, nehledě na ten úžasný vzduch:)
    Co se běhu týče, trochu to teď flákám a nějak se mi nedaří navyšovat, spíše jsem snížila vzdálenosti a bývám vyčerpaná už po pár kilometrech, tak snad se to otočí :( A gratuluji, určitě se budeš rychle lepšit a za chvíli budeš běhat 10 km jako nic! :))
    A jak říká Lucka - krásné opálení a vůbec Ti to moc sluší:)

    OdpovědětVymazat