sobota 2. srpna 2014

Celozrnná bublanina s meruňkami

Příjemný večer všem :)
Dnes jsem si pro vás připravila jednoduchý recept na skvělou celozrnnou bublaninu s meruňkami, které jsou právě v sezoně. Možná si říkáte, že celozrnná bublanina nebude tak dobrá jako z bílé mouky, ale je to právě naopak. Je moc dobrá !
Tento recept zvládne úplně každý, protože jsem ho zvládla i já a to je co říct !

Na malý plech budeme potřebovat :
(doporučuji přidat množství 2x ať toho máte víc, já neměla dostatek ingrediencí)

130 g celozrnné pšeničné mouky
120 g třtinového cukru (krupicového - použila jsem mlýnek na cukr)
2 vejce
6 větších meruněk
lžičku prášku do pečiva
trochu horké vody
trochu mléka
3 lžíce másla - já použila nějaké italské co jsem si koupila

Nejdříve jsem si vyšlehala vejce s cukrem do pěny, ke kterým jsem pak přidala trošinku horké vody. Šlehala jsem dál a postupně přidávala mouku, kypřící prášek, teplé máslo a nakonec trochu mléka , abych docílila té správné konzistence. Těsto jsem nalila do vymazané formy a na těsto naskládala půlky meruněk. Troubu jsem rozehřála na 180 stupňů a pekla asi 25 minut.
HOTOVO !




10 komentářů:

  1. Moc pěkný recept :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, moc povedený recept a super změna blogu!!

    OdpovědětVymazat
  3. miluju bublaniny :) ale nemám moc ráda meruňky, což je škoda, protože babička jich má plnou zahradu :/ ale nějak jim prostě nemůžu přijít na chuť - knedlíky, marmeláda z nich ani nic takového mi prostě nejede :(
    každopádně jsi moc šikovná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, a meruňky taky moc nemusím, jen občas, mám raději ty kyselé :-) :D Děkuju moc !

      Vymazat
  4. To vypadá dobře :) Já jsem na buchty tak trochu nešika, ale chybami se člověk učí :D Škoda, že u nás se meruňky nevedou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, no tak já mám co říkat :D Mám obě ruky levé, u mě ta příprava těsta probíhá jako výbuch :D Bordel jak v tanku !

      Vymazat
  5. Meruňky mám hrozně ráda už jen proto, že začínají být se začátkem léta :D a v něčem sladkém pečeném jsou ještě lepší. Bublanina mi vždycky chutná první den :D, pak už moc ne. Koukám, že jsi dala skoro stejně cukru jako mouky, nebylo to až moc sladké?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to přišlo sladké dosti, ale jelikož jsem to dělala pro mamku a taťku do práce, přidala jsem. Oni totiž mají raději sladké a obvykle jim ty zdravé, nebo zdravější buchty moc nechutnají :-D :-) Meruňky jsou super :-)

      Vymazat