sobota 8. února 2014

8.2 - Být či nebýt ?

Zdravím :)
Jaký byl váš den ? A co jste dnes podnikali ? Užíváte si víkend naplno?
Já jsem dnes byla doma, ale dopoledne jsem vyrazila kouknout se s mamkou na novou kuchyň pro babičku a potom na menší nákup. Opět jsem ulovila nějaké blbůstky viz. foto :-)
Odpoledne už jsem jen odpočívala, trénovala headstand, cvičila a brouzdala po netu. Taky jsem si upekla super piškoty podle Markét a musím říct, že chutnají přesně jako piškoty z obchodu ! :) Ten tvar jsem sice moc nedala, jelikož jsem je udělala hrozně tlusté a ta barva není taky moc, i když nevím proč :\, ale stálo to za to ! Děkuji moc za skvělý recept!
Být či nebýt - každý si pod tím mohl před přečtením tohoto článku představit něco jiného, ale dnes jde o vegetariánství. Čím dál tím víc mě to láká, stát se vegetariánem. Maso mi poslední dobou přestává chutnat a věřím, že bych se bez něj obešla. Ne jenom proto, abych zamachrovala, jooo jsem vegetarián, budu více zajímavá. Je k tomu mnoho jiných důvodů a přijdou mi docela zajímavé a smysluplné. Něco na tom vegetariánství fakt bude a teď si můžete říkat, že jsem blbá, že maso nic nenahradí, ale já myslím, že nahradí. Bílkoviny i vitamíny si dokáže člověk obstarat i jinak ne ? :-) Co na vegetariánství, případně veganství říkáte vy?
Dole pod článkem vám zanechám takové krásné video a doporučuji navštívit tu stránku, je tam mnoho zajímavých věcí, třeba o tom jak to doopravdy chodí na jatkách a tak. Nikomu tu nechci vnucovat své názory a postoje, takže to nechávám na vás :-) Taky zatím nejsem vegetarián a ani nebudu nikdy nikoho odsuzovat :-)
Mějte se krásně a užívejte víkendu - zítra už je zase neděle :-(

 snídaně: celozrnné lívanečku s madlovým - arašídovým máslem, banán a na ozdobu sojový dezert <3

 oběd: losos, pečené brambory, červená řepa, okurek a česnekový, jogurtový dip

 svačina: domácí granola se sojovým dezertem, pomeranč

 večeře: celozrnné špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou

 dnešní menší nákup :-)

 před pečením :-)

již upečeno :-) vzhledově nic moc, ale chuťově <3

Workout 8.2.

:-)

12 komentářů:

  1. Kecáš, i tvarově se ti povedly!!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Víkend si užívám, jen nevím, kam dřív skočit :D
    Piškoty vypadají báječně, že bych je také upekla? Protože ty od Opavia jsem jako malá jedla po kilech...doslova :D A náhodou se Ti povedly:)
    Ohledně vegetariánství...no, neodsuzuji nic a nikoho, jak se kdo stravuje je každého věc. Já jen úplně třeba nesouhlasím s názory veganů, to už je na mě moc extrémní a někdy to na mě působí jako póza a touha po vzdoru proti okolnímu světu. Nicméně zacházení se zvířaty a jatka, to rozhodně nic pěkného není. Ale zastávám názor, že pokud si člověk doma odchová například slepici tak na tom není nic špatného. Zvířata miluji, ale potravní řetězec je potravní řetězec.I když jsem někde četla, že to není přirozené ne v tom, že by člověk neměl jíst maso, ale v tom, jakým způsobem si ho obstarává. Kdybychom běhali po lese a zvířata pro maso lovili-postavili se jim čelem a z souboji na život a na smrt zvítězili, tak by to bylo hodně o něčem jiném. Bohužel ale svět je už jinde :)
    P.S.: Tvůj blog už nějakou dobu sleduji a musím říct, že mám pocit, že máš čím dál tím krásnější fotky!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakto ? :-D
      Děkuji, určitě si je upeč, ta chuť je od kupovaných prostě k nerozeznání, takže není nad to upéct si je doma. Kdo ví co do toho dávají, když si je koupíme :-D.
      Musím s tebou na jednu stranu souhlasit. Pokud si člověk doma chová třeba slepice nebo tak, je to mnohem lepší než když si koupí maso v supermarketu, protože tam nikdy nevíš z kama ti ho dovezou. Zase na druhou stranu proč ty slepice zabíjet. Mě je jich prostě líto :-( Každý si může říct vždy je to jen pitomá slepice, kráva nebo prase, ale i tak. Těch zvířat musí na světe tolik zemřít jenom proto, aby se lidi najedli :-) Je to prostě tvrzení, proti tvrzení :-)
      Veganství mi příjde taky docela dost přehnané, nevydržela bych bez vajíček, i když vím že to jde nahradit. Domácí vajíčka jsou prostě nej :-)
      oooo děkuji ! :-)

      Vymazat
  3. Piškoty podle Markét chci taky upíct :) Docela dost mě zaujaly, když jsem na ně narazila na jejím blogu.
    Víkend užívám jak nejvíc to jde, jen škoda, že zítra už je škola.
    Taky jsem měla včera rybu :D
    Kdyby mi nechutnalo maso, taky bych se asi zvolila tuhle cestu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dokonalý recept :-)
      Přesně jak říkáš :-( To vždycky tak uběhne.
      Já můžu jen lososa, jinak nic - jsem to ale rozežranec :-D
      :-)

      Vymazat
  4. já si užívám až moc, asi bych měla začít něco dělat, ale nějak na mě padla paní Lenost, aspoň z dnešního běhu mám super pocit;) piškoty se ti moc povedly, jinak o vegetariánství/veganství si myslím asi to, že není špatné zkoušet tento druh stravování, ale jen jako doplněk, stejně jako maso nemusíš každý den, prostě jíst všechno, ale s mírou;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vlbec neva, raz za čas si takhle odpočinout :-) Obdivuji tě za ten běh. Já jsem si říkala, že začnu až bude větší teplo .-)
      Děkuji, no přesně :-) Já ho jím teď tak dvakrát do týdne, už ani šunku moc ne, nevím co se děje.

      Vymazat
  5. Vegetariánkou jsem byla asi 8 let, ale zpětně z toho nemám nějak dobrý pocit, vím, že jsem mohla dělat víc..
    Veganství můžu jenom pochvalovat, za chvíli budu slavit první narozeniny. Byla jsem i na pár akcích, protestech, vegan večeři,.. Podepisuji petice.. Celkově se veganství snažím tak nějak propagovat - proto mám taky blog. :)
    Dělám to kvůli zvířatům, ale musím říct, že tenhle způsob stravování skvěle působí na zdraví. Byla jsem vždycky hodně nemocná, minimálně jednou za dva měsíce a teď jsem celý rok nemocná nebyla. Ale dělala bych to, i kdyby to bylo nezdravé, nesnesla bych pocit, že kvůli mně někdo trpí.
    Sestra přešla na veganství pár měsíců po mně, je to úsměvné, vždycky měla hodně ráda maso a pak najednou...BUM. A přidala se ke mně. Sice přiznala, že ze začátku to bylo kvůli zdraví a taky chtěla zhubnout, ale pak se o to začala víc zajímat a už se nikdy nechce vrátit k masité stravě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čekala jsem, jestli tu něco napíšeš Wendy :-) Vím, že si veganka, tak jsem si myslela, že mi na to něco napíšeš :-)
      Vegetariánství mi příjde skvělé, veganství je na mě asi moc, nějak si to neumím představit bez medu, vajíček a tak celkově. Moc mě překvapilo to s tou nemocností, že jde vidět, jak ti to prospívá :-) ! Je super, že i tvá sestra takhle přešla a jste spolu. U mě by to nikdo asi ani nepochopil, všichni by mi nadávali a tak. Je to podle mě velmi důležité rozhodnutí. I když je pravda, že se kdykoliv můžeš vrátit zpátky do starých kolejí...

      Vymazat
    2. Tenhle týden jsem na blogy kašlala, tak to doháním o víkendu. :D
      Vidím na sobě i další změny, měla jsem každý den silné migrény, teď je mám o dost méně a je toho mnohem více. :)
      Určitě je to velké rozhodnutí a také znám lidi, kteří se vrátili k masité stravě tím způsobem, že měli chuť třeba na sýr, podlehli, kousek si dali a pak si dovolovali něco pořád častěji a za chvíli byli zpátky.. U mě to doufám nehrozí, protože na nic z dřívějška chuť nemám, spíš se mi to naopak znechutilo. :D

      Vymazat
    3. :D to se mi líbí, jde vidět, že ta změna stravy ti ty migrény fakt zlepšila :-) !
      no sýr bych asi nezvládla nejíst, mám ho hrozně ráda a nevím jestli bych se toho dokázala vzdát :-) fascinuje mě , že to takhle dodržuješ a už sis navykla :-) palec hore !

      Vymazat