pátek 14. února 2014

Recept - domácí česnečka

Zdravím :)
Dnešní recept je spíše pro ty, kteří mají rádi česnek, protože polévka má fakt grády, ale jak já říkám česneku není nikdy dost :D Ani nevím, jak mě napadlo udělat si zrovna česnečku, protože já jsem v životě polévku nevařila. Nicméně řekla jsem si zkusím to, a uvidím. Dopadlo to skvěle a to je co říct, když to dělám já. Jsem ráda, že konečně umím udělat aspoň jednu polévku (nesmějte se mi,prosím) a tak jsem se s Vámi chtěla podělit. :)

Na domácí česnečku budete potřebovat:

800 ml vody
3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránku
brambory (dala jsem asi 8 maličkých brambor)
chleba na krutonky (já dala psyllium chléb)
kdo chce vajíčko, sýr na posypání a nebo petrželku - to je na vás :)

Vodu dáme vařit a přidáme do ní na drobno nakrájené brambory. Vodu osolíme, opepříme přidáme majoránku a necháme vařit do té doby, než budou brambory měkké. Po změknutí přidáme prolisovaný česnek a krátce povaříme. Mezitím si na pánvi s trochou olivového oleje osmahneme chleba, abychom z nich měli krásně křupavé krutonky. Na dno talíře si dáme chleba a ten zalijeme teplou česnečkou. Dobrou chuť!

Česnečka je na světě ! :)

19 komentářů:

  1. Nemoc Ti vůec nepřeji, ale zase mě těší, že je tu stále nový a nový článek! :D Česnek bych také cpala do všeho a nejlepší česnečku dělá bábi-ta je totiž pořádně ostrá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé to mě hrozně moc těší ! <3 :-)
      To věřím, babičky a jejich jídla = nejlepší :D

      Vymazat
  2. Mňam strašně bych si jí dala...a taky že zítra dám :D!
    Snad budeš brzo fit!!

    OdpovědětVymazat
  3. Česnečku miluju a česnek vůbec cpu úplně všude :-) vidíš to, zítra udělám česnečku na oběd, to budou aspoň pusinky s přítelem :-D

    OdpovědětVymazat
  4. brzy se uzdrav! česnečku jsem dříve moc nemusela, ale poslední dobou jsem si jí celkem oblíbila a mohla bych jí pořád:D

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to výborně! Hned bych si dala!:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Na nemoc nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  7. Lívanečků nebylo zas tak hodně (tuším 4 a jeden maličkej), ale měla jsem k tomu ještě půlku tvarohu s banánem, takže se to nastřádalo.
    Na oběd nemáme vůbec čas. Učíme se od osmi a potom kromě dvou 10 min přestávek a jedné 20 min, máme už jen pětiminutovky, takže se kolikrát ani nestihnem přemístit přes celou školu. Končíme většinou ve dvě a to chodí většina lidí na oběd. Já nechodím, a tak se musím najíst až doma. Jenže hned po příjezdu domů mám nejvíc energie na cvičení, takže si předtím dám ještě sváču a jde se cvičit. A potom už večeře. Mám to docela rozházený a nepravidelný, ale takhle už jsem si na to zvykla. Ty pětiminutovky jsou fakt blbý...
    Česnečku miluju!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevadí, snídaně musí být velká ! :)
      Wow, cože :O Tak to je fakt drsné...Ale zase končíte ve 2 tak to je fajn :) Chápu tě, když je to nepravidelné je to na nic :-(
      Česnečka je super, pak ji vždycky cítím celý den :DDD

      Vymazat
  8. Česnek mám moc ráda, ale lepší je ho konzumovat když se pak nejde do společnosti :D :D Super recept, různý polívky mám vlastně dost ráda, tak jsi dala další nápad, co připravit :))) Ta tvoje vypadá moc povedeně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :DDD ! Ještě, že jsem byla celý den doma :D
      Děkuju ! Určitě si ji připrav, ta tvoje bude skvělá <3

      Vymazat
  9. Žádnej vývar, nic složitýho, joo, recept na polívku, co bych možná zvládla taky. Vypadá skvěle. Recept ukládám a doufám, že si ji někdy uvařím jen tak a né v případě, že mě skolí nějaká nemoc. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá dobře. :)
    Já měla nedávno česnečku po delší době a moc mi nejela kvůli kmínu, co v ní byl. :/ :D

    OdpovědětVymazat
  11. miluju česnečku! (vlastně všechny polévky)

    OdpovědětVymazat