čtvrtek 20. února 2014

Začít znovu.

Zdravím všechny ! :)
Jak se máte ? Užíváte pěkného počasí ? Tady u nás bylo sice z rána zataženo ale dopoledne se vyjasnilo a vydrželo to celý den. Teď už se stmívá a to období, kdy už je zapadlé slunce, ale pořád trochu modro miluji !
Omlouvám, že poslední dobou moc nepíšu, ale jak jsem řekla, nebylo mi nic moc. Teď už je to docela fajn, snažím se a tak doufám, že to bude OK.
Možná jste si řekli co je to za nadpis (možná taky ne :D). Jen bych chtěla začít nějak tak od znova, trochu změnit stravování a hlavně cvičit. I když vážím 57,5 kg na výšku 176 což je docela málo mě těší, ale vzhledově to tak vůbec nevypadá. Nejvíc mě sere ten špek na břichu. Chtěla bych se ho nějak zbavit a jak se ho zbavím, tak si vytvořit pěkný sixpack. Projela jsem pár stránek a píšou, že břišní svaly má každý, jen jsou ukryté pod tukem a já ten tuk mám ! :D Píší, že ten tuk nejlépe shodím kardiem a tak nevím, co si o tom mám myslet, jestli je to pravda. Je tady někdo kdo mi poradí ? :-) :-(
Taky mě štve takový ten špeček mezi nohama !

vidíte to ? tu mezeru mezi stehny chci taky ! :D protože já to mám hodně obrostlé tukem...

Třeba si říkáte, že to je blbost, že jen přeháním, ale je to tak. Jak říkám potřebuji shodit tuk na břiše, mezi stehnami a ještě trochu zmenšit a zhezčit zadek - zpevnit !

tak jaký máte vy ? :D

podobný případ jako já :-( :D to na levo :D

Potřebovala bych nějak poradit jak začít, protože já třeba často cvičím cviky na sixpack - videa z XHIT ale pomůže mi to shodit ten přebytečný tuk a špek na břiše nebo je to zbytečné ? 
Pokud s tím máte zkušenost, když tak prosím piště do komentářů, nebo zanechávejte odkazy na někaé dobré články :-) Budu vám moc vděčná <3 <3
Předem děkuji za pomoc a rady !


:)

12 komentářů:

  1. Ahoj Baruš, snad teď všechny pěkně najedeme na cvičení a nic nás nezastaví!:) já dnes po 5 dnech flákání kvůli nemoci vyrazila do posilovna a úúža!!<3
    Určitě nemáš špek na břiše ty kecko, malinký má každý, ale není to špek! a navíc jsi uplně hubeňoučká, vážíš malinko na tu výšku..ani jsem nevěděla, že jsi tak vysoká :D
    Břicho = JÍDLO + posilování + kardio, kde jídlo tvoří 80 %, ne li víc. Ale je to vážně těžké, žádné prohřešky, sladkosti, prostě striktní jídelníček (na který nemám a pomalu to začínám vzdávat :D)
    Samotné posilování je k ničemu stejně jako samotné kardio. Chce to kombinovat. Jeden den posilko (nejlépe posilovna a komplexní cviky, kde břicho drží velkou část váhy třeba i u mrvého tahu / dřepu, protože stabilizuje střed těla) a druhý den kardio (střídat dlouhodobé př. běh a intervalové př. HIIT)
    držím palečky!:) do léta budeme všechny kočky neboj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ti Papričko za všechno ! <3 Za pochvalu i za rady :)
      Četla jse mpřesně jak píšeš, že jídlo dělá hodně- navíc když jde o břišní svalstvo. Zkusím to tak nějak kombinovat jak říkáš a taky nezapomínat na ostatní části těla :-)
      Jinak ano jsem tak velká, někdy mě to až štve, ale sranda je to, když jdeš po ulici a chlapi jsou menší než ty :D Ne všichni ale často :D :D

      Vymazat
  2. S tímhle přesně bojuji. Jedna nemám ráda ten tuk na stehnech a jednak mě štve špek na břiše. Už jsem ho skoro neměla, ale pak stačí malé vybočení z režimu, malé povolení ve stravě, nemoc=chvíli necvičit a voilá, je tam zase... Podle vlastní zkušenosti vím, že jednak pomáhá cardio-hlavně teda běh, ale především je všechno v té stravě. Možná se nebát jíst víc? Protože i když má člověk takový ten blbý pocit, že z toho přibere, je fakt, že to bývá přesně naopak, protože tělo se pak nebojí, že bude hladovět a netvoří si ty tukové zásoby. Jenže pak taky záleží na typu postavy, někomu se ten tuk na břiše zkrátka drží i kdyby se na hlavu stavěl :D Další věc je, že je třeba akceptovat fakt, že jsme ženy, tudíž nějaký ten tuk potřebujeme, abychom správně fungovaly. Takže vlastně nevím, co Ti poradit... asi jen vytrvalost, pokračovat ve cvičení, možná trochu navýšit porce zdravého jídla, určitě posilování břišních svalů pomáhá, ale spíš asi zařadit více kardia... no a být v pohodě, nestresovat se a mít se ráda. To je základ:)
    Jo a ještě jsem si vzpomněla-na tu vnitřní stranu stehen mi pomáhají sumo squats / plie squats..pak se nohy hezky zpevní a přeci jen to vypadá líp:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super rada, děkuju moc ! A ve všem s tebou souhlasím :) Každá holka má tu postavu jinou :) Někdo třeba velké břicho a hubené nohy a někdo zase naopak velký zadek a a břicho a pas hubeňoučké :)
      Moc děkuji za rady :) Hrozně mě to potěší :)
      Díky za cviky na tu vnitřní stranu stehen :) Oba dva cviky znám, ale nikdy jsem je moc necvičila :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Barčo :)
    Nevím, možná je to jen můj názor, ale Tvůj problém není ve špeku na břiše nebo ve stehnech, ale v hlavě :(...Prosím prosím neblázni, jez tak zdravě jako jíš doteď, cvič stejně jako cvičíš a snaž se naučit mít ráda sama sebe ....Život je příliš krátký a Ty jsi moc bezvadná holka na to, aby jsi ho celý promrhala řešením jídla, postavy a trápením se...
    Nezlob se na mě prosím, vůbec nic mi do toho není, takže klidně fuckuj, hateuj a tak, jen bych Ti strašně přála, aby ses takovými věcmi netrápila ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec tě nebudu hejtovat ani nadávat to se neboj :) Já jsem ráda za každou radu a možná máš i pravdu :)...Zase se nějak moc netrápím kvůli váze nebo tak, to už je snad za mnou, mě jde spíše o to mít nějaké ty svalíky a zformovat se, ať ta postavička nějak vypadá, ale na žádné diety ani hladovění se nechystám! Už nikdy ! :-)
      Děkuju moc za komentář <3

      Vymazat
  4. Jáááj! Co ti budu povídat, já mám špeky všude! :D
    Chce to vážně striktní jídelníček, jak píše Paprička. Na to asi já zatím nemám, zvlášť v tomhle období, ale on si na to každý časem přijde sám. :) Nejlepší by asi bylo navštívit výživového poradce nebo nějakého trenéra a ten by ti určitě poradil. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty zrovna :DD !
      Chtěla by to někoho v okolí kdo tomu taky rozumí a s tím to nějak probrat, ale bohužel :-(
      děkuji za rady:)

      Vymazat
  5. Klidně cvič cviky na břicho, ale nemysli si, že se ti za chvilku ten sixpack objeví. Ano, pro to, abys ho měla, musí být minimum tuku na břiše, a tuk nejlíp spálíš kardiem. Takže běhej, in-line brusli, běžkuj, prostě cokoli, při čem se ti tep zvýší na 75 % tvého tepu. 220 - věk a potom na ty procenta. Tím se ale nemusíš řídit, protože mi to připadá jako úplná kravina. Taky hodně pomáhá kardio spojené s posilováním, což provozuje třeba Jillian Michaels. Doporučit můžu cardio 1 a 2 z body revolution.
    Samozřejmě dodržuj i zdravou stravu, což ty dokonale ovládáš :) Je třeba zajímavé, že když já teď navyšuju porce, břicho se najednou začíná víc a víc zpevňovat, než když jsem jedla malinko a měla to břicho povislé.
    Ohledně stehen - ty jsou taky mým problémem - prostě se toho tuku na vnitřní straně ne a ne zbavit. Ať dělám cokoliv. Takže s tím ti asi neporadím :(
    Každopádně ať se to daří :)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, přesně o tom kardiu jsem to četla na webu :-) Chce to ten tuk spálit a potom zpevňovat a zpevňovat ! :-D
      No občas mám taky docela výchylku, ale zas to moje strava není až tak clean :) A jak říkáš s tím jídlem a břichem - máš pravdu, taky ho cítím, jak je zpevněné ! :D
      Zkusím nějaké cviky, co mi tu doporučily holky a uvidíme :) Děkuju moc.

      Vymazat
  6. Ahojky, squaty jsou moc dobré na zpevnění,no a potom je to taková ta klasicka od sklapovaček, moc neznám ta přesná vyjádření,ale nějaké cviky na bříško najdeš na mém blogu...a určitě bych zařadila trošku kardia ;-) no a strava,ale to jsou věci, které každý zná a nepřipadá mi, že by ses špatně stravovala :-) takže cvičit cvičit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju moc ! :) Na tvůj blog určitě kouknu :)

      Vymazat