sobota 3. května 2014

It's time + recept na domácí chléb

Dobrý pošmurný večer všem!
Konečně jsem se odhodlala k novému článku. Víte, že poslední dobou to s tím mým blogováním není nic moc, protože už mě ta éra blogování trochu upustila, ale pořád vás všechny sleduji ! <3 Ráda hltám inspirace a koukám na vaše skvělé fotky, proměny a taky se ráda přečtu něco nového :)

dnešní ''šedivá'' snídaně ve formě pohankové kaše s banánem a hořkou čokoládou <3

Ne, že bych neměla na psaní článků čas, jen mě to už moc nebaví. No ale pořád žiji zdravě a cvičím jak drak, v poslední době mě to zase ohromně chytlo a cítím se naprosto báječně. Na programu mám totiž 30 day butt lift a už mi zbývá myslím jen 12 dnů a budu to mít za sebou :-) ! Taky cvičím hodně podle kanálu XHIT a s jednou sympatickou asiatkou Joannou Soh :) Její videa najdete na youtube. Má několik workoutových videíí a hodně receptů a tak. Dnes jsem si i zacvičila jógu a jsem úplně fresh :-D Není nad to si pořádně zacvičit !
moje aktuální foto :-) snažím se ! :-)

Už 2 týdny se držím a neužírám jak prase, tak jak tomu bylo o Velikonocích. Jsem ráda, že je to za mnou a že jím to, co je pro mě zdravé a s čím tělo dobře naloží :) Teď tady popíjím pomerančovou šťávu (žádný slazený džusík!) a i když vím, že je tam plno sacharidů a ty by se jíst večer neměly, je mi to jedno ! :D Žádné kalorie si nepočítám ( i když to není na škodu a mnoho lidem to pomáhá - mě taky pomohlo). Přijde mi to už jako ztráta času :-) 
Pěstuji o sto šest ! Na fotce jsou moje rajčátka. Jsou sice dost malé oproti tomu, co prodávají na trzích, ale tak uvidíme, co z nich vzejde :D Mám taky nasazené chilli papričky a na balkoně se pyšní rozmarýn, pažitka, máta, libeček a taky petrželka :-)


Dnes je to 47 den co jsem vegetariánem. Maso mi vůbec, ale vůbec nechybí, ani na něj nemám chuť. Když jsme měli jít grilovat, tak jsem si prostě udělala hermelín :-) Doma už to všichni tolerují, navíc se to rozkřiklo u nás ve třídě a všichni se mě na to ptají a přijde jím to naprosto v pohodě. Bála jsem se, že mi lidé budou říkat ať toho nechám, že jsem blázen, ale naopak. Byli zvědaví a říkali, že by to sami nezvládli :) !


Už asi 3 týdny jsem neměla arašídové máslo ! Mám absťák :D Připadám si jak feťák a jeho droga :D Ách, musím si ho zítra udělat a udělat si nějaký toustík s banánem a máslem :) ! Mňami mňam ! Mezi mé oblíbence teď ráno patřívá pohanka, čokoláda, banán a chia semínka !! :-) A co rádi snídaňujete vy ?


Dnes jsem pekla chléb. Můj první podařený chléb. Chutnal celé rodině, akorát mamka říkala: příště více soli ! :D No jo, já tu sůl tak moc nemusím a nedokážu věci moc dochutit. Ale chleba je úžasný. Měkký a takový vlhký. Hned jsem se do něj zakousla a byla to láska na první pohled chuť ! :D 
Kdyby někoho zajímal recept:

3,5 hrnku mouky (dala jsem 2,5 hrnku žitné a hrnek hladké)
2 lžičky soli
asi 350 ml vlažné vody
kmín
půlku droždí
lžička cukru

První jsem si udělala kvásek tak, že jsem asi ve 100 ml vody rozmíchala cukr, kvasnice, přidala mouku, aby vznikla taková hustá kašička a nechala kvásek vzejít asi 20 minut. Poté jsem ho přidala ke zbytku ingrediencím, pořádně vypracovala těsto a to nechala kynout asi 50 minut. Poté jsem ho znovu zpracovala a nechala kynout hodinu. Troubu jsem si rozehřála na 200 stupňů a chleba pekla v takovém starém hrnci i s pokličkou asi 50 minut :D :-)

Tímto bych chtěla zakončit dnešní článek. Snad jsem vás moc nenudila a chodíte jsem rádi :-) Omlouvám se za neaktivitu zde na blogu, ale asi to tak zůstane a zatím budu přidávat články jednou za týden. Uvidím :-) ! Mám vás moc ráda a děkuji za návštěvnost !!! <3


14 komentářů:

  1. Ty máš tu figuru čím dál tím hezčí! :))
    Chlebík se ti moc povedl. Já kdysi zkoušela, ale hodila jsem ho péct do obyčejného hrnce, protože jsem neměla žádnou spešl nádobu, do které bych ho dala, a jaksi mi nešel vyklopit ven. :D
    Já nejraději snídám ovocíčko, to je moje. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, děkuju moc Kriss ! <3
      Nešel vyklopit ? Týjo jak to :D ? Já ho pekla v takovém úplně starém hrnci ještě po babičce a šlo to :-D
      Jo, tak to s tebou souhlasím - ovoce = best ! :-)

      Vymazat
  2. sluší ti to, vegetariáne :P a chleba je krásnej

    OdpovědětVymazat
  3. Mám pocit, že se nám měníš před očima! Jen tak dál, moc ti to sluší. :*
    Taky už se (na mě) docela dlouhou dobu necpu sladkostmi a takovými těmi věcmi, co mi moc neprospívají. Akorát včera jsem si "za odměnu" dala asi 2 lžičky nutelly, ale bylo to spíš proto, abych přispěla k jejímu (už snad) zkonzumování! :D
    Chlebík se ti moc povedl. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, děkuju moc !!!
      Jéé tak to jsme dvě ! Držím ti moc palečky :-) Ty dvě lžičky ti nic neudělají ! :-) :-D Nutella je dobrá, strašně dlouho jsem jí neměla :-D
      Děkuju !!

      Vymazat
  4. Ty jsi kočka!! vidím ohromný pokrok šikula:)
    já taky blog vůbec nestíhám, ale proto že není čas :D
    Ty jsi vegoš a já právě začala jíst vepřové, stydím se :D ale jsi dobrá, že vydržíš a nechybí ti to!:)
    CHlebík je božííí, hlavně aby nebyl tvrdý jinak mi ho tatík hodí o hlavu :(:D
    Nuda to nebyla ani náhodou blázínku!! mám tvé články ráda, jsou takové osobní :) každá blogerka má specifický způsob psaní a mě se ten tvůj moc líbí :) měj se hezky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé děkuju ti Papričko, no na tebe nemám ! Ty jsi pravá kočanda :-) !
      Věřím, že toho máš hodně - medina není sranda :D
      Děkuju moc :) ! Já už pekla jeden a tá kůrka byla taková tvrdčí, ale chutnal :D :-)
      Děkuji, to máš pravdu - každý má svůj styl - já mám rády ty tvoje protože se toho vždycky tolik dozvím ! :D
      Ty taky :-)

      Vymazat
  5. Chléb vypadá krásně!
    Je super, že máš od okolí samé dobré reakce na vegetariánství. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Domácí chléb už nechci ani vidět! Vždycky se ho totiž přežeru :D Nevadí, že tě blogování už moc nebaví, když se nám ale občas ozvi ;) Máš úžasné bříško, taky takové chci :) Taky hodně cvičím s XHITem, ale žádnou takovou slečnu jsem tam ještě neviděla :D Jenom Rebeccu a Kelsey. Krásná jídla máš :) Obdivuju tě za to vegetariánství, ne že bych to nezvládla, po čase bych si zvykla, ale na to mám až moc ráda vajíčka a kuřecí :D Jediné vepřové a hovězí maso by mi v žádném případě nechybělo. Ale bez svého mlíčka v kašičce bych se určitě neobešla! Taky už mám absťák na arašídové máslo, musím koupit :D

    OdpovědětVymazat
  7. Máš hrozně krásnou postavu :))
    Všechno to jídlo vypadá nádherně, myslím, že jsem taky něco z toho zahlédla i na veganské kuchařce na facebooku...? :) Jinak ty lívanečky bych si dala hned :))

    OdpovědětVymazat
  8. Luxusní jídla, luxusní postava :-*

    OdpovědětVymazat