pondělí 16. prosince 2013

Co mám dělat ???

Zdravím.
Předem se omlouvám, že jsem včera a ani dnes nepřidám žádný článek. Je mi hrozně špatně a brácha půjčil kamarádovi foťák, takže nedokumentuji jídlo, nic.
No zpátky k tomu- hrozně špatně. Jak už jsem vám nedávno říkala, bolí mě hrozně žaludek, nebo střeva, těžko říct. Dnes jsem k tomu přidal úporný průjem, křeče, hrozné bolesti, zimnice, točení hlavy, no ráno jsem myslela, že si snad zavolám záchranku. Za hodinku to bylo pryč, opět se mi vrátila chuť k jídlu tak jsem ji já debil dala jablko s aršídovým máslem, dvě blumy no a pak to začlo. Dala jsem si vánočku (dva kousky), trochu cukroví, makovou bílou kaiserku, celozrnné polštářky plněné čokoládou a pár čokoládových bonbonů. Kupodivu to semnou vůbec nic neudělalo, naopak se mi ulevilo. No právě kvůli tomu píšu dnes tento článek. Zajímá mě váš názor a vaše rady.
Doma je to hrozně složité. Od té doby co mi je špatně si mamka myslí, že mi to všechno způsobila ta moje "zdravá strava" jak ona říká. Prý jestli okamžite nezačnu jíst světlé pečivo, více tučných a sladkých věcí jako dřív, zničím si celé tělo. Prý ty moje bolesti způsobuje to, že jím pořád vločky a ovoce, plno zeleniny, že bych to měla vyřadit a nejíst to furt, že to není zdravé. Říká mi to babička, taťka i teta, která je dětská doktorka. Měla být prý sníst něco, co mi pořádně promastí břicho...A takové rady to je pořád. Já fakt nevím co mám dělat. Cítím se fakt hrozně, navíc je mi hrozně špatně. Všechno mě sere. Pořád mě doma nutí jíst všechny salámy a kdo ví co ještě. Navíc je mi furt špatně. Nebudu ani moct cvičit. Mamka mě straší, že mám podráždenou slinivku a furt na mě chrlí nějaké její diagnozy a teď se bojím, že mi buce ještě hůře a pošlou mě někde do nemocnice, nebo na vyšetření třeba gastroskopii a to by byla moje smrt ! Já prostě nevím, čím ta obrovská bolest a průjmy může být. Třeba je to fakt tím, že to se zdravou stravou přeháním, protože do včerejška jsem jedla jen zdravě, žádné sladkosti ani tučnosti a když jsem se včera pořádně nejdla, né moc zdravě, žádné křeče jsem prostě něměla. Nic. A ráno to všechno začlo nanovo. Ale proč bych to měla tím, že jím zdravě? Vždyť to je přece dobře ne ? To tělu prospívá. A né to, že se přežeru kdo ví čeho.
Už fakt nevím co s tím dělat :-(
Mám obrovské křeče, právě teď. Hrozně se bojím, že to nepoleví a že budu muset fakt odjet do nemocnice. Je takové pálení v místě žaludku až dolů nad pupek, ta oblast :( :( Nevíte někdo čím by to prostě mohlo být ? Já jsem fakt bezmocná...
Díky moc.

16 komentářů:

  1. Ahojky, nemůže to být nežádoucí účinek Dostinexu? Jinak moji rodiče taky každou mou bolest břicha svedou na zeleninu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říct :( Mamka tvrdí že těmi léky to být nemůže, prostě si stojí za svým...Mamka no...
      Tak to jsme na tom stejně :-(

      Vymazat
    2. V příbalovém letáku a nežádoucích účincích tyhle dyspeptické obtíže určitě jsou - ostatně jako u všech léků :( Ať je Ti líp..Držím palce!!

      Vymazat
    3. Teď jsem se akorát dívala :-( Děkuju mnohokrát

      Vymazat
  2. ahojky, jako bys mi mluvila z duše.
    Jeden den jsem začla mít průjmy,křeče, bolesti břicha a trvalo to několik dní až týdnů, pak se to začlo uklidnovat.Ale ani ted to není dobré. Dneska jsem byla na té gastroskopii, byl to hnus, ale dalo se to přežít. přeji ti abys to nemusela zažít.
    Ohledně mamky, je stejná jako můj tatka. Prý kdybych normálně "žrala", neměla bych žádné problémy a nemusela lítat po doktorech.A ještě si myslí, že gainer jsou nějaké anabolika:D
    Na uklidnění ti poradím jíst aspon den bílé suché pečivo, nějak to vydržíš :) já nevydržela ani jeden den, prostě jsem chtěla jíst furt jako dřív (moje chyba). A kup si v lékárně vlákninu Psyllium, když nebudeš enormně pít měla by fungovat jako zahuštovadlo stolice. V opačném případě působí na zácpu.
    Na rodiče se vykašli, schovej se do postele s knížkou nebo běž spát a uvidíš, že ráno bude lépe :) držím palečky:)
    jinak mě taky napadlo jstli to nejsou právě nežádoucí učinky toho prášku, který si začala brát kvůli těm hormonům.
    Držím palce at je co nejdřív lépe:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týjo, tak to vidím, že jsme na tom fakt podobně :-( Já právě průjmy neměla vůbec, to jen ty bolesti břicha já vůbec nevím jak je popsat. Je to hrozné pálení v oblasti střev a přidává se k tomu velká plynatost (vím, je to takové trapné, ale bohužel to tak je) :( Nevím, co si na to dát zkusila jsem žaludeční kapky a teď už i espumisan. Je to trochu lepší, dala jsem si takovou tmavou bagetu a trochu vývaru ale dělá se mi špatně.
      Nedokážu si představit co by na Gainer řekla moje mamka :D Tyvole... To mi z toho udělala nějaké drogy, věř mi :D
      To vydržím, ale budu si to vyčítat. Psyllium jsem už kdysik měla a je to dost hnusné. Děda to bere taky.
      No já se bojím, že lépe nebude. Nevím, jestli mám jít k doktorce nebo ne. Kdo ví, kde mě pošle a co s tím udělají.
      Těžko řící, chtěla by to nějak zjistit :\ Dnes jsem bralá 5 prášek.
      Děkuji Papričko

      Vymazat
  3. Tak jestli ti doma říkají, že to je zdravou stravou, tak jsou asi trošku na hlavu. :/
    Já být tebou si zajdu k doktorovi. Vím, že to asi nebude nic příjemného, ale jestli chceš, aby ti bylo zase dobře, tak bych ten strach pokořila... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky ! Konečně je někdo při mě. Kdyby si tu u nás byla tak bys fakt valila oči...Někdy jsou to taky řeči, až začneš prostě pochybovat o zdravém životním stylu. Ale já se toho držet chci a budu! Nechci jíst nějaké blafy a hnusy...Nějak si nemůžu pžipustit, že by ty bolesti mohly být tím.
    Taky jsem si to říkala :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás doma to bylo ze začátku to samé. :( Je to hrozné, ale bohužel je to jen ze závisti. Lidé okolo tebe prostě nechtějí, abys byla lepší, než oni. To je prostě život. :( Ale věř sama sobě. Zdravý životní styl je to nejlepší, co pro sebe a své tělo můžeš udělat. :)
      K doktorovi si zajdi, ať ti je brzy lépe. :*

      Vymazat
    2. Tak vidím, že nejsem sama. No mamka pořád tvdí, že jsem moc hubená, že už ji každý říká, že nejím a tak !!! Přitom jím, nejsem žádná anorektička, nejím tak moc a zdravě ale ráda si pochutnám. Pořád slibuje, že bude cvičit semnou, ale ještě se neodhodlala. Já ji pořád vysvětluji, že prostě cvičím ne proto abych zhubla, ale abych získala hezkou postavu a měla kondičku :-) Ona totiž říká pořád že nemám cvičit tak moc. Ale mě to baví !!
      Děkuji :) Uvidíme co se stane ráno.

      Vymazat
  5. Já to doma taky slíchávám, je pravda, že mi břicho taky pobolívá, zrovna dneska například.
    Jenže prostě je jasný, že tělo tráví dýl vločky než třeba bílý rohlík a vláknina taky způsobuje nadýmaní, takže prostě tohle k tomu patří. Ja to řeším lactobacily, jenže ne vždycky to funguje. Rozhodně je ale lepší jíst zdravě!! To je snad jasný.
    Určitě to nezvávej a nenech si do toho kecat!!
    Jak Ti radí Lucy, zkus toho doktora, i když já mám co kecat, sama jsem tak darebná, že k němu nejdu.
    Jestli máš problémy s chozením na velkou, tak to bude taky tím, já se s tím natrápím a nic mi na to nechunguje (ani Psyllium,ani jablečná vláknina, ocet) prostě nic. S tím je to težký :-(

    Ať je Ti brzy líp.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chudáku, snad už je ti líp :-)
      Přesně. Já to moc dobře vím. Vločky jsou plné vlákniny i celozrnné pečivo jí má více něž bílé. Já s tím však nikdy neměla problémy. Nikdy. Jo občas na mě přišla nějaké ta tuhší stolice :D když to musí takhle říct, ale vždy se to do dne spravilo a navíc jsem neměla ty hrozné křeče...Já to fakt nechápu.
      Nevzdám to ! Nechcu být jak balon. Cvičení a zdravý životní styl mě baví a chcu takhle žít dále ! :-)
      No, já právě taky nerada chodí k doktorům, zvlášť k té mojí.
      No já ani moc ne, jen občas :\ Chudáku, je to těžké to je pravda. Takové problémy má hodně lidí.
      Děkuji !

      Vymazat
  6. Ahoj, je mi Tě líto a držím palečky, ať se to srovná. :( Že by to byla zdravá strava, to mi hodně smrdí, tím by to být nemělo. Já takový problém naštěstí zatím neměla, takže Ti ani nedokážu poradit.
    Pokud jsi na tom pořád stejně, tak holt doktor..., s jinou radou bohužel přijít nemůžu. :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Jste všichni hrozně hodní...Já si to taky myslím. Jedině, že by mi nesedla nějaká potravina. Ale jaká ? Něco co jím každý den ? Mě to totiž dělá po každém jídle, je jedno jestli je to voesná kaše s mandlemi nebo kuře s bramborami :-(
      No už je líp, nic necítím, křeče jsou pryč. Uvidíme co bude ráno. Kdyžtak valím k doktorce (budu mít strach jak prase, já vždy vystresovaná :D )

      VŠEM MOC DĚKUJI !! JSTE NEJLEPŠÍ <3

      Vymazat
    2. Možná to bude nějakou potravinou.... (Napadá mě z fleku lepek třeba...) A dobrá zpráva je, že pak by nejspíš bylo řešením ji prostě nejíst... Doufám, že to není nic vážného. :)

      Vymazat
    3. Týjo ten lepek, to by mě zabilo :( Je to snad všude. No snad to není nic vážného jak říkáš :-)

      Vymazat