sobota 25. ledna 2014

Recept: Celozrnná pizza

Dlouho jsem měla chuť na nějakou domácí pizzu, s trochou zdravějšího nádechu, tak jsem si udělala domácí ,celozrnnou. Musím říct, že těsto chutnalo skvěle a i mamka ho pochválila (což znamená docela velký úspěch)
Co budeme potřebovat?

Na těsto:
200 g celozrnné mouky
50 g hladké mouky
půl lžičky soli
125 ml vlažné vody
lžíce olivového oleje
půl balíčku sušených kvasnic

Na potření a ozdobení:
rajčatový protlak
cibuli
česnek
koření al pomodoro (a nebo bazalku, sůl, oregano, provensál)
sýr - nivu, eidam, hermelín - je to na vás :) (já dala nivu a čerstvý sýr)
kdo chce může dát šunku či salám...
oregano na posypání

Všechny ingredience smícháme dohromady, uděláme pěkné těsto a necháme jej vykynout na teplém místě, alespoň 40 minut. Mezitím si na pánvičce orestujeme cibulku, přidáme protlak, prolisovaný česnek a koření. Poté si těsto rozdělíme na dvě části (já měla dvě malé pizzy) a z každé vyválíme tenkou pizzu. Tu potřeme již hotovým protlakem, posypeme sýrem, šunkou, prostě čím chceme :-). Pizzu dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15-20 minut na 190 stupňů. Dobrou chuť!

14 komentářů:

  1. Tak už vím, co budu v pondělí obědvat. ♥ vypadá skvěle! Měla bych mít zákaz se takhle večer kochat fotkama jídel. A líbí se mi to těsto, určitě nebude jak to, co jsem splácla posledně. -_- a táta si odpustí narážky s cihlama! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší ! :) Já se taky kochám vždycky večer a pak mám pořád na něco chuť :-D
      Určitě to co si splácla nebylo to hrozné! To kdyby si viděla mě :D

      Vymazat
  2. Mňaaam :D Vypadá to zatraceně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá bezvadně!! Musím už konečně pizzu zkusit :))

    OdpovědětVymazat
  4. krásaa :) myslíš, že by šla část mouky nahradit žitnou?O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já myslím že určitě :-) Výběr mouky je na každém :-) Já použila celozrnnou pšeničnou.

      Vymazat
  5. Mnam :) urcite to zkusím, mam na pizzu chut už deset týdnu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Domácí pizzu děláváme docela často, ale nikdy ne tu celozrnnou , tak zkusím přemluvit rodiče,aby zkousli trochu zdravější variantu :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já teď nedávno právě celozrnnou pizzu zkoušela, ale ty kraje byly děsně tvrdé, až moc na mě. :D
    Tak vyzkouším tuto tvou verzi a uvidíme. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem dělala to nekynuté těsto, tak ty kraje byly hrozně tvrdé , ale teď s kynutým těstem to dopadlo dobře :-D
      Skvělé, pak musíš dát echo jak to dopadlo :-)

      Vymazat